Sfat bonus, unda dintre cele mai rapide metode de a ajunge repede mialiardar este pentru femei, luați exemplu de la melinda gates și soția lui Bezos, te căsătorești cu un miliardar și după un timp dai divorțul și duci jumătate.
No bun era o glumă. Mulți dintre voi nu sunteți dispuși să vă operați în femeie deci pun aici alte sfaturi.
Știu că primu sfat te va aminti de muncă dar înainte să îți ascuți furca ca să mă alungi dă acestor sfaturi o șansă.
1. Trezeste-te devreme și după aceea introduci o serie de obișnuințe bune pe care le legi în lanț.
Știu că zicala e că cine se trezește devreme cască toată ziua dar fiecare început este greu, însă vei avea avantajul față de ceilalți care dorm.
Astfel nu vei fi perturbat de toate lucrurile care îți taie elanul sau de planurile familiei care din păcate vor sa te includă și pe tine.
Unul dintre cele mai des folosite obișnuințe pe care le poți aplica în liniștea supremă de dimineață este gratitudinea(când te simți mulțumit pentru ceea ce ai) apropo am un articol despre gratitudine aici.
Dacă începi ziua cu ceva pozitiv aceasta poate da startul multiplelor lucruri bune care să se întâmple cu tine.
Gratitudinea este ușor de făcut mai ales dacă te compari cu marea majoritate a oamenilor din țările sărace unde principala misiune e că hei dă doamne să nu mor azi.
Deasemenea acest timp poate fi folosit la fel de bine pentru a scrie în jurnal sau a face meditație mindfulness sau poți face antrenamentul ciudat pe care poate dacă l-ar vedea nevastă-ta ți-ar da să semnezi actele de divorț.
Dacă aceste lucruri nu îți plac atunci poți lega mai multe obiceiuri în lanț, adică vin unu după celălalt, și cu cât le faci mai consistent cu atât se îmbibă mai bine în personalitatea ta. Sfat luat din cartea: Atomic Habits de James Clear
Cu cât ai mai multe obișnuințe pozitive cu atât vei avea mai puțin timp pentru obișnuințe nașpa.
2. Sistem reticular setat pe oportunități
Sistemul reticular de activare al miliardarilor este setat în așa fel încât aceștia văd oportunități peste tot.
Ca să-ți îmbunătățești Sistemul tău reticular de activare am un articol despre acesta pe site ca să nu te simți ca și cum ai merge târâș prin sticlă spartă și sârmă ghimpată când e vorba de făcut bani.
Pe scurt sistemul tău reticular de activare este filtrul tău, și modul în care vezi lumea. Acest filtru este modelat de ce consumi(cărți,videouri,etc), cu cine ești înconjurat, și ce experiențe ai trăit.
Și la toți ne este diferit și de aceea avem păreri diferite. Pe scurt, dacă citești rahat, la fel și calitatea cuvintelor rostite va avea aceeași valoare.
Creierul tău are nevoie de acest sistem ca să nu explodeze, nu poți să procesezi toate informațiile ce îți intră în câmpul tău vizual că altfel sau ai deveni o legumă sau creierul ți-ar exploda și ți-ar ieși pe nas în formă de zacuscă.
De aceea creierul tău filtrează după informații și pasiunile care sunt în concordanță cu interesele tale mai ales numele tău pe care îl auzi și la discotecă când muzica e pusă la volum extrem.
Un om din clasa mijlocie dacă aude de cineva care are 5 surse de venit pasiv și un business o să zică bă acela a avut noroc, eu dacă aud așa ceva știu că acea persoană s-a străduit și a lucrat pe rupte să obțină acel lucru și a sacrificat enorm de mult, dacă nu cumva face ilegalități.
Miliardarii se văd deja în minte reușind, acest lucru pot să compar cu antrenamentul lunetiștilor prin care aceștia ajung foarte buni în timp scurt imaginându-și cum nimeresc ținta înainte de a apăsa pe trăgaci.
3. Au grijă de ei.
Ca să se bucure cât mai mult de ce pot da experiențele pământești fac tot posibilul să își prelungească viața.
Uită-le la familia regală engleză, mai toți trăiesc peste 90, să nici nu vorbim de regină care probabil va veni chiar și la înmormântarea mea cu Iliescu la mână. Cum e și zicala minte sănătoasă în corp sănătos. De aceea bogații își fac timp pentru exerciții fizice sau sport.
Mâncărurile pe care le mănâncă sunt de calitate înaltă. Sau nu m-am informat eu bine și singurul secret este sângele tinerilor injectat intravenos :)).
Sportul nu numa că este bun pentru sănătate dar și pentru minte, pot să spun că după o fugă prin pădurice îmi vin idei mult mai ușor, poate că oxigenarea creierului cu miros de brad în loc de bășină de casă are acel efect pozitiv.
4. Networking
Adică rețeaua ta de oameni pe care îi cunoști. Este o zicală în engleză,
your network is your net worth.
Adică rețeaua ta este valoarea ta netă.
Sunt mulți miliardari care și dacă ar pierde tot, ar putea destul de repede să devină cel puțin milionari doar prin conexiunile pe care le au. De ce crezi că bogații între ei fac cadouri alandala, de multe ori o conexiune sau o linie directă la o persoană îți este mai importantă decât milioane.
Nu degeaba ești media oamenilor cu care te înconjori. Apropo acești pot să fie și virtuali, dacă dai o căutare în istoria ta de youtube sau internet, uită-te la ce fel videouri te uiți? ce fel de podcasturi asculți?
Dacă acestea nu prea au de a face cu îmbunătățirea vieții tale pe termen lung ci îți oferă doar în râs rapid atunci știi care este prioritatea ta. Și nu fi mirat dacă vrei schimbări dar nu le primești.
Dacă vrei să faci bani și tu jumate din zi ești pe pornhub atunci să nu fi surprins că ești înțepenit… în același loc :)).Deci încearcă să ai oameni în jurul tău la care poți apela în diferite situații.
5. Sunt mereu dispuși să învețe ceva nou
De acea chiar dacă în anumite situații aceștia poate nu termină facultatea acesta nu înseamnă că termină cu învățatul.
Ba chiar după ce se lasă, aceștia învață lucrurile pe care le vor ei și le consideră vitale pentru calea lor. De acea este posibil ca să fie mult mai motivați pentru că este diferit când citești tu ceva de bună voie sau ceva care este forțat pe tine.
Poate că la ora de română ți-a fost silă să citești moromeții dar când ai luat cartea fifty shades of grey ai zis, hey în sfârșit ceva la care nu adorm. Deci nu mai sta pe gânduri și învață lucrurile pe care le consideri importante pe viitor.
Vrei să știi că îți gestionezi banii pe când începi să faci bani?
Citește articole sau cărți care vorbesc despre acest lucru.
6. Fi dispus să iei un risc.
Luarea riscurilor este un factor bine întâlnit la mulți oameni bogați. Tu crezi că ei nu au frică? Fals, ei doar au curajul să riște pentru că știu că acel risc poate mic le poate aduce un câștig mult mai mare. Atenție nu mă gândesc la jocuri de noroc și loterie unde statistica ar trebui să îți spună să le eviți pe astea ca și pesta porcină.
Știu că omul în general are o frică mai mare de suferința de a pierde ceva decât de bucuria de a primi. Însă fiecare miliardar a început prin a investi, că au investit în ei să învețe, că au lăsat școala pe jumătate și s-au apucat de propriul lor business în care și-au găsit chemarea toate impun asumarea unui risc aparte.
Deci dacă vrei măreție va trebuie să mai riști, nimic nu este sigur decât faptul că plătești taxe și că vei muri.
7. Miliardarii sunt organizați.
Aici vorbesc nu numai despre faptul că își ocupă timpul să fie eficienți dar și eficace.
Fără eficacitate, eficiența nu aduce nimic. Degeaba știi să urci repede o scară dacă e așezată pe zidul greșit. Aceștia știu acei 20% din principiul pareto care aduc 80% din rezultate.
Miliardarii sunt conștienți de lista priorităților, și vei găsi rareori goluri la ei în program, dacă nu cumva fac ei o schimbare pentru că așa au chef. Aceștia știu că dezordinea nu ajută și în general vor avea ordine în jurul lor. Acest lucru poți să-l aplici imediat.
Chiar și când lucrezi la calculator încearcă să pui deoparte mormanul de fișiere de pe desktop, fă un fișier pe desktop în care să muți toate chestiile pe care nu ai chef să le sortezi dar vrei să le ai.
8. Se adaptează constant și sunt într-o dezvoltare continuă.
Poate azi ești bogat dar nu știi niciodată când vine un concurent și te mătură de piață.
De aceea aceștia mereu încearcă să optimizeze și să încerce lucruri noi. Nu ai voie niciodată să fie mult prea încrezător. Știi încă firma Kodak ? aceștia au avut șansa să treacă pe cardul de memorie sd dar nu au făcut-o.
Acum sunt învechiți ca și dinozaurii. Nokia la fel, știu că într-o vreme au fost cei mai tari dar după ieșirea telefoanelor smart, aceștia oarecum se pare că nu au auzit sunetul pistolului de start și au pornit cu întârziere de ani de zile.
Succesul nu este niciodată un țel sau linia de finish ci un proces de îmbunătățire continuă pe toată viața.
9. Plănuiesc pe termen lung și au mai multe planuri care merg în paralel.
Poate nici nu te-ai gândi să plantezi stejari pe un teren și să te bucuri de rod peste 25 de ani sau whiskey în pivniță de care nu te atingi 40 de ani?
Probabil că îți sunt mult mai simpatice poveștile cu oameni care se îmbogățesc peste noapte că doar așa deja poți să te imaginezi în pantoful lor.
Adevărul crunt este că nimic ce rezistă testul timpului n-a fost făcut într-un timp scurt. Adevăratele averi se dezvoltă peste ani și ani de zile.
Sunt excepții dar acestea sunt rare ca și câștigurile la loterie. Chiar dacă le auzi la știri tot timpul, ai putea primi impresia că se întâmplă des când defapt e rar ca și defecțiunea la aparatul de defibrilat dar nimeni nu e șocat de acesta.
10. Reduc la minim deciziile care nu sunt importante
Te-ai întrebat de ce Steve Jobs, Michael Kors sau Mark Zuckerberg se îmbracă în mod repetitiv sau simplu?
Există o un termen pe nume oboseala deciziei (decision fatigue), conform căreia omul are un număr limitat de decizii bune pe zi.
Operând într-un mod dinamic normal îți umplii resursele pe decizii neimportante precum ce muzică să asculți, ce să mănânci,când să ieși din pat, cum să îți faci frizura părului tău pubian etc. Toate aceste decizii au defapt zero efecte asupra viitorului tău.
Miliardarii nu prea sunt interesați să arate nu știu cum, ci lasă ca acțiunile lor să vorbească, această simplificare a acestor lucruri le ridică și productivitatea pentru că e mai mică șansa să fie distrași de ceva nesemnificativ.
Dacă ai primit ceva de valoare din acest articol as aprecia un like sau o distribuire.