Nu am timp

Este cea mai des folosită și proastă frază a omenirii și când o aud de la oameni cu un singur loc de muncă, îmi vine să tremur. Dacă ai 3 locuri de muncă, unul după celălalt și după ce dormi câteva ore trebuie să mergi la următorul și lucrezi 7 zile din 7 și nu ai nici măcar o zi liberă atunci te voi crede că nu ai timp. Dar atâta vreme cât în medie se lucrează 10 ore pe zi, chiar și dacă dormi 8 ore, tot ai 6 ore la dispoziție. Dacă ai 5 min când mergi la wc să plantezi un arbore de CACAo, când stai pe tronul de porțelan sigur poți să te cultivi și să faci altceva pe telefon în loc să vezi ce mai face pisica vecinului.

Cunosc povești de succes al unei mame cu 4 copii care a reușit să-și facă timp. Dacă vorbești engleza, intră pe articolul ăsta despre mame care au pornit niște afaceri de succes de ți mai mare dragu.

 https://smallbiztrends.com/2016/05/successful-mom-entrepreneurs.html

Cu cât mai des pomenești sau spui că nu ai timp, cu atât mai mare șansa ca lucrurile să se adeverească și chiar nu vei avea timp. Sunt un mare fan al legii atracției și pe tema aceasta sunt complet de acord.

Zicând că “nu ai timp” crezi că te salvezi de orice responsabilitate sau orice ți-ai putea tu însuți reproșa. În mod interesant pentru seriale, filme, emisiuni, poze haioase, videouri cu pisici etc. pentru alea îți găsești timp mereu. Este adevărat că pentru success trebuie să investești nenumărate ore de muncă, dar aceste ore le poți împărți, făcând anumite lucruri în incremente. Azi un pic, mâine un pic. Dacă azi ești cu 1% mai bun decât ai fost ieri atunci imaginează-ți unde poți ajunge în timp de o lună, un an,10 ani ,20-30 ?? Un efect cumulativ ce îți va putea schimba viața în bine mergând spre extraordinar. Nu lăsa tiparul societății să dicteze ce poți și ce nu poți face. Stai lejer că de multe ori nici eu nu am chef să scriu, dar odată ce m-am apucat și am prins avânt încep sa îmi intru în pită. Precum nici Roma nu a fost construită într-o zi, aproape nici o afacere de succes nu a fost întemeiată fără ore nenumărate de trudă și osteneală.

Era posibilităților

Trăim într-o eră care face anumite lucruri posibile ce acum 20 ani erau imposibile. Prin rețele sociale și internet suntem interconectați. Dacă eu pun un articol pe internet, teoretic aproape oricine poate avea acces la acesta. Cum este și acest articol. Mai demult oamenii trebuiau să înregistreze lucruri și îl duceau pe casetă la radio sau la canale TV, se milogeau și poate dupa zile de chinuială și condus în stânga și-n dreapta exista șansa unui eșec.

Lumea nouă ne-a corupt, la o singură mișcare de deget am la dispoziție o bibliotecă mai mare decat cea a Alexandriei și aștept doar cateva clipe pentru rezultatele căutării.

Mulți dintre noi vrem bogății cât cuprinde dar dacă cineva ne spune că pentru acele bogății au sacrificat 10 ani de zile, în care nu a fost la discotecă, chefuri, vacanțe etc. probabil vei zice: păi atunci mai bine nu!

Ne este frică să greșim 

  Cu toate că acesta este unul dintre cele mai eficiente moduri de a învăța. Însă pe parcursul vieții ești pedepsit (la școală,de părinți) pentru greșeli și astfel ajungi să le eviți în totalitate. Majoritatea celor care au făcut lucruri extraordinare în viața au făcut greșeli. Ba chiar următoarele invenții au fost rezultatul unor greșeli : stimulator cardiac (denumit și pacemaker sau stimulator artificial), penicilina, cuptorul cu microunde, radiația (razele) Röntgen, coca cola, chipsul, imprimanta cu cerneala, penicilina și altele. Așa că nu te lăsa bătut!!

Omul învață când ia parte la acțiune.

Dacă abordezi greșelile într-un stil jucăuș, vei vedea că vei învăța foarte repede și eficient. Vei implica simțurile: auditiv, vizual, emoțional( în momentul în care tragi o înjurătură).

Ai grijă la vocabularul pe care îl folosești, pentru că povestea pe care ți-o spui în cap poate fi colivia care te va limita sau te va elibera și conduce spre o sursă de energie interioară nelimitată. Găsește locul unde se întâmplă schimbarea. Schimbă-ți perspectiva să îți dai seama de unghiul mort unde se afla obstacole în atingerea succesului pe care ți-l dorești.