Azi vă spun de ce 95% din firmele noi eșuează. Și nu, nu este din cauza statului care dă cu o mână și ia cu două. Aceste principii sunt luate din cartea The milionaire fastlane - Mj Demarco. Cartea face analogia: făcutul banilor în viață este asemănător cu 3 benzi sau locuri unde mergi.


Trotuarul, banda lentă și banda de accelerare.


Trotuarul duce la sărăcie, banda lentă duce la o viață banală fără nimic ieșit din comun și banda de accelerare care duce spre avere.

Principalul vehicul pe care autorul îl recomandă în drumul spre milioanele în euro, este bineînțeles o firmă care se bazează pe legea efecțiunii care pe scurt și simplu spune: dacă reușești să ai un impact pozitiv asupra milioanelor de oameni vei face milioane, și sperăm că în euro și nu în dinari.

Din păcate foarte multe firme nu vă vor duce la milioane și de aceea autorul are aici un set de 5 porunci, pe care dacă le respecți nu ai nevoie de noroc să reușești.

1. Porunca nevoii

2. Porunca de intrare

3. Porunca de control

4. Porunca scalării

5. Porunca Timpului

Toate acestea te ajută să nu îți plănuiești afacerea pe o fundație de nisip care încet se scufundă.


1. Porunca nevoii

Și nu mă rever aici să îți faci nevoile!

Conform autorului 90% din Firme dau faliment pentru că nu respectă porunca numărul 1 adică Nevoia. Afacerile care rezolvă o nevoie câștigă. Afacerile care oferă valoare câștigă. Businessurile care rezolvă probleme fac profit. Motivele egoiste, narcisiste nu fac modele de afaceri bune, pe termen lung.

Oamenilor le pasă de: ce poate face afacerea ta pentru mine? Cum mă va ajuta? Cum îmi va rezolva problema? Îmi va face viața mai ușoară?

De ce crezi că merge așa de bine video chat-u? Pentru că rezolvă o nevoie, și anume bărbații au mereu nevoia să vadă lumea în pielea goală.

Încetați cu urmărirea banilor ci urmăriți nevoile spune MJ.

Din păcate mulți cad în capcana sfaturilor multor guru de a face ceea ce iubești. Problema e că e mare șansa ca acea piață să fie suprasaturată. Dacă nu cumva ai un hobby ciudat de care nimeni nu s-ar atinge cu o botă de doi metrii.

Știu că îți place să te antrenezi Marian dar dacă deschizi încă o sală de fitness lângă celelalte 3 care sunt în apropiere nu faci decât să iei din felia de tort deja mică și pe urmă din cauza competivității vă trageți prețurile în jos și vă faceți profiturile și mai mizerabile.

Acest concept al nevoii am găsit-o și în cartea lui Eric Ries - Lean start-up care vorbește despre importanța unui MVP (Minimum Viable Product) produs minim viabil pe care să îl testezi chiar dacă nu e complet gata, ca să știi din timp dacă e există o nevoie pentru produs sau dacă poate există posibilitatea de a pivota (adică îți schimbi businessu pentru o altă nevoie sau sa mergi într-o alta direcție). 

Înapoi la fă ceea ce iubești, faptul că ești obligat să faci bani din ceea ce iubești poate cauza să nu îți mai placă așa de tare acel lucru și să se simtă ca și muncă. 

Am citit despre dansatori care își pierd dragostea pentru dans. Artiștii își pierd dragostea pentru artă. Banii și cerințele vieții pot transforma un hobby iubit într-o povară.

Combustibilul motivațional pentru banda de accelerare este pasiunea, și nu dragostea. Pasiunea te scoate din garaj și te pune pe drum. Dacă aveți pasiune pentru un anumit obiectiv, veți face orice pentru el.  

La fel cum mașina are nevoie de cheie ca să pornească, la fel și tu ai nevoie de acel răspuns clar și decis la întrebarea: DE CE vrei să faci acel lucru? Aceasta te va pune pe treabă indiferent dacă atunci pe moment ai sau nu ai chef. 

2. Porunca de intrare 

Acesta se referă la cât de ușor poate cineva să înceapă acel business.  

Dacă iau acuma un om al străzii de mână și poate porni acel business în câteva minute probabil ar trebui să îți găsești o altă ocupație.

Așa foarte repede ajung alți oameni să îți muște bucăți din tort. De aceea pierd 98% din oameni bani în MLM-uri, fiecare om nou poate să înceapă aproape imediat și îți face concurență. În schimb dacă pentru ramura unde tu activezi trebuie luni sau poate ani de zile de pregătire atunci poți să dormi liniștit la noapte. În sistemele unde intrarea este ușoară acolo doar ăia fac bani mulți care sunt excepționali. 

Există o zicală : Când există o goană după aur, nu te apuca de săpat ci mai bine vinde lopeți. 

 Dacă intrarea e ușoară însemnă cu mulți o fac iar dacă mulți o fac tu trebuie să faci opusul.

3.Porunca de control

si nu vorbim de BDSM .... perverșilor

Dacă ești pe banda de accelerare, sau conduci, sau ești un pasager.

Fie deții controlul asupra planul tău financiar sau nu. Și dacă nu conduci, atunci stai pe scaunul pasagerului și altcineva deține controlul.

Această relație de subordonare te lasă vulnerabil la acțiunile șoferului. Dacă vă controlați businessul, voi conduceți totul. - organizația, produsele, prețurile, modelul de venituri și opțiunile operaționale. 

De accea autorul spune:

"Șoferii creează companii MLM; nu li se alătură.Șoferii vând francize; nu le cumpără. Șoferii oferă programe de afiliere; nu li se alătură. Șoferii vând acțiuni; nu cumpără acțiuni. Șoferii oferă drop-shipping; nu folosesc drop-shipping. Șoferii oferă locuri de muncă; nu se angajează. Șoferii acceptă chirii nu plătesc chirii, etc."

Ca și cum ai face stopul.Te urci în mașina unui străin și îi lași să conducă iar riscul ar putea fi propria ta viață. Tot așa mulți oameni lasă acel control în mâna altor oameni care conduce la o viață nu întocmai plăcută.  

Autorul povestește cum reclamele de pe site-ul lui au încetat să funcționeze pentru că cineva de pe forum-ul lui a scris ceva din glumă iar algoritmul google a decis că e împotriva termenilor și condițiilor din contract. Iar lui MJ i-au trebuit zile ca să rezolve neînțelegerea. El făcea atunci 15.000 de dolari/luna din reclamele de pe google și gândește-te dacă, tu te bazezi pe o sumă care poate dispărea oricând. Sau te chinui să faci un canal de Twitch sau Youtube și dintr-o greșeală ești aruncat afară de pe platformă. De acea ai mereu grijă să ai tu controlul și nu o altă entitate îți taie acel venit într-o secundă. De aceea Brandul în care investești să fie brandul tău propriu și visul tău propriu nu cel al șefului.

4. Porunca scalării 

La fel cum și tu poți alege unde să locuiești există șase habitate de afaceri:

• Local/comunitar (piscina) 

• Județ/oraș (iaz)

• la nivel de stat (lagună)

• Regional (lac)

• Național (mare)

• La nivel mondial (ocean)

Autorul spune că de exemplu, dacă deții un magazin de îmbrăcăminte pe Strada Principală, încălcați porunca scalării, deoarece grupul tău de clienți este extras din zona comercială locală. Pentru ca businessul să fie scalabil, proprietarul afacerii trebuie să introducă efect pârghie prin : fie a deschide mai multe magazine, vinde francize sau vinde pe internet.

Să zicem vrei să faci 100. 000€. Dar tu vinzi hotdog-uri , câte poți să vinzi pe ora? vei putea doar vinde local, nu vei putea să dai de oameni din altă țară dacă nu cumva vin ei la tine. 

De aceea alege un produs sau serviciu pe care poți sa îl vinzi online și poți trimite oriunde, să ai ca posibili clienți teoretic toți care au internet și au un posibil interes pentru ceea ce vinzi. 

Pentru a putea scala, fie amploarea sau acoperirea trebuie să crească. Amploarea crește în mod natural cu prețul sau costul. De exemplu dacă vinzi iahturi sau alte lucruri foarte scumpe. 

Mereu să ai în gând care este numărul maxim de unități vândute și care este profitul pe fiecare unitate. 

Mie personal îmi plac produsele digitale unde nu contează dacă într-o zi vinzi 10.000 sau 1 milion.

Imaginează-ți dacă ar trebui să trimiți tu fizic 1 milion indiferent de ce ar fi acel lucru. Lucrurile fizice prezintă o mai mare dificultate din cauză la: logistica, producători, vamă, timpul în care ajunge, spațiu pentru depozitare, greșeli transport etc.


5.Porunca Timpului

Acestă poruncă cere ca afacerea ta să se detașeze de timpul tău. Poate afacerea ta să te înlocuiască și să se transforme în găinușa cu ouă de aur? 

MJ spune că multe afaceri devin aparent un loc de muncă alături de un sentiment de pedeapsă cu închisoarea pe viață. Deși renunțarea la inimă și la suflet pentru o afacere este perfect normal în faza de pornire, creștere și maturizare, nu aș putea suporta așa ceva timp de 40 de ani spune autorul. 

Exista posibilitatea ca aceasta afacere sa fie automatizată și sistematizată pentru a funcționa cât timp ești absent?

• Sunt marjele suficient de mari pentru a angaja oameni?

• Cum pot face ca această afacere să funcționeze independent timpul meu?

• Poate fi automatizat ca să funcționeze fără să pierd mult timp pe el ?

Înainte de a începe un business sa fi conștient de acest lucru al gradului de pasivitate pe care îl poate avea firma in viitor.

Multe afaceri funcționează și fără una dintre aceste porunci, dar daca nu respecți mai multe s-ar putea sa te coste. 

Mult succes la viitoarea voastră afacere. 

Sper ca va plăcut acest articol încât să îi dați un like sau distribuire.