Ești capabil doar de lucrurile pe care le crezi și așa ca nu te mai limita. Cea mai bună modalitatea de a ți-l demonstra este cu o poveste adevărată inspirată de Cliff Young.

fugi și atinge-ți visele

fugi și atinge-ți visele


În 1983 un australian trecut de floarea vârstei a decis să se înscrie la Ultra Marathonul (875 km) de la Sydney la Melbourne. E greu de crezut pentru că acest concurs este una dintre cele mai dure concursuri din lume.

Imaginați-vă contrastul dintre sportivii de înaltă performanța la treizeci de ani, cu cel mai bun echipament sportiv, care s-au antrenat extrem de mult pentru această fugă crâncena, pentru a alerga o cursă care durează în medie 5 zile dacă alergi timp de 18 ore și dormi 6.

Și iată vine aici un fermier de 61 de ani care cultiva cartofi, poartă o salopeta și echipat cu cizme de cauciuc care s-a antrenat fugărindu-și oile.

Vă puteți imagina că de îndată ce presa a aflat zvonul , aceștia au început să-l urmărească pe Cliff, temându-se pentru sănătatea lui și ce anume ar putea face această cursă cu el.

Începutul cursei...

Cu stilul de alergare mai neobișnuit al lui Cliff, care este mai degrabă un pas grăbit decât o alergare, el este lăsat în urmă, dar încet și încet spre seara, Cliff începe să se îi prindă din urmă.

În timp ce ceilalți alergau timp de 18 ore pe zi și dormeau 6, probabil că au primit și masaje de la maseuri profesioniști Cliff a avansat pas cu pas în timp de noapte noapte, fără somn și doar oprindu-se sa își facă nevoile.

Avantajul lui Cliff a fost că nu avea antrenor, nu a vorbit niciodată cu un alergător profesionist, iar singurul antrenament pe care l-a obținut a fost munca în mediul rural. El nu știa doar toate informațiile / tacticile ca și ceilalți alergători.

Într-un Interviu acordat pentru mass-media a spus:

 „Vedeți, am crescut la o fermă unde nu ne puteam permite cai sau tractoare, toată copilăria mea, ori de câte ori veneau furtunile , trebuia să ies și să aduc oile înauntru. Am avut 2.000 de oi pe 2000 acrii (810 de hectare). Uneori ar trebuia să alerg după oi două sau trei zile. A durat mult, dar le prindeam mereu. Cred că pot alerga această cursă ... mai sunt încă două zile. Cinci zile. Am alergat după oi trei zile."

Și cursa continuă

Cliff a spus că tactica lui era să alerge direct până la sfârșit fără să doarmă, iar oamenilor le era greu să creadă. Și cu fiecare seară se apropia de ceilalți concurenți.

La final nu numai că a câștigat cursa , dar a bătut recordul precedent cu în jur de 2 zile și 15 ore.

Premiul de 10.000 de dolari australieni i-a împărțit celor 5 alergători care au venit în urma lui și nu a păstrat nimic din câștig.

O adevărată poveste a Iepurelui și broasca țestoasă, o adevărată demonstrație a tăriei de caracter a curajului și a puterii mentale a unui om care a decis să alerge și să câștige o cursa și a făcut-o fără ezitare.

Povestea lui urmează sa inspire generațiile viitoare

Deși Cliff Young s-a stins din viata în 2003, la 81 de ani, aventura și curajul său rămân încă una dintre cele mai inspirante povești pe care le-am auzit vreodată și doresc s-o împart cu voi ca să vă ajute,să vă încurajeze să vă urmăriți chemarea.