Simți că îți este dificil să faci bani prin metode legale? Ai impresia că totul lucrează împotriva ta? În ultimii ani am urmărit o sumedenie de interviuri cu persoane de succes care au ridicat “imperii”, au milioane de cititori, au cărți bestseller care se vând mai bine ca pâinea caldă , sunt pe listele forbes ca și cei mai renumiți oameni de pe planetă.

Dacă studiile au demonstrat că ești media celor 5 oameni cu care îți petreci majoritatea timpului, eu mi-am ales ca după servici să mă uit la videouri, podcasturi, cărți, ca să observ care este numitorul comun. Ce dracu să fac să am și eu parte de o viata mai bogată din punct de vedere material, spiritual, social și familial.

“Mens sana in corpore sano” minte sănătoasă în corp sănătos. 

Photo by <a href="https://unsplash.com/@theformfitness">Form</a> on <a href="https://unsplash.com">Unsplash</a>

Photo by Form on Unsplash


Și unul din punctele comune, la acești oameni, este mentalitatea pe care o au și mai ales în legătură cu banii. Din păcate aceia care încă au rămas la mentalitate că " banii sunt ochiul dracului" , "oamenii bogați sunt aroganți și lacomi","banii nu cresc în copaci" ," banii nu aduc fericirea" ,trebuie să depună un efort enorm. Dar una dintre cele mai proaste percepții o au cei care mereu spun ca AI AVUT NOROC astfel te scapi de răspundere și mustrările de conștiință pentru timpul irosit. Foarte probabil acea persoană “norocoasă” a depus mult mai mult efort pentru a-și realiza visu, ci a investit banii în viitorul propriu și nu în dedicații fără număr,cocktailuri, cafeluțe și pălăvrăgeală la crâșmă.

Nu zic unii chiar au și câștigă la loterie, pariuri, sau la loteria genetică ,că au o familie înstărită care le face cale bătută și pavată cu aur dar șansele pentru acestea sunt minuscule. Cu toate că ți se pare incredibil, fiecare dintre noi își poate schimba soarta dacă își schimbă mentalitatea și își pune un țel. Dacă nu știi unde vrei să mergi cum puii mei să știi calea pe care trebuie s-o iei? E ca și cum ai încerca să te cațeri pe un munte cu ochii închiși. Nu e ușor deloc și s-ar putea sa calci în câcat, poate chiar unul care are CNP. Hai să revenim la bani.

Când banii salvează vieți, când se folosesc la construirea de școli, spitale, infrastructură, la reconstruirea unei case care a ars iar acum familia se bucură că din nou are un acoperiș deasupra capului, e bine nu ? 


Când cineva vine și deschide o firmă și angajează mii de oameni care la rândul lor încept să își strângă banii, pot și ei să deschidă o afacere singuri sau merg în străinătate și în sfârșit nu mai trebuie să trăiasca din pensia bunicii. Este incredibil liniștea sufletească pe care o primești când nu mai trebuie sa depinzi de alții pentru a supraviețui, când din propriile tale răsputeri reușești să faci ceva și să ai siguranța că mâine ai ce mânca sau dacă se întâmplă ceva ai bani de medicamente sau doctor.

Recent am citit un articol în care scria că banii (ăștia răi) au adus apă într-un sat african în care oamenii mergeau 9km după ea iar gândul lor principal este sa nu fie mâncați de un leu pe drum.


Mentalitatea că banii sunt răi te va sabota și e ca și cum ai vâslii împotriva curentului sau ți-ai conduce mașina cu frâna de mână trasă.



Dacă vei observa că sunt destule bogății și ocazii în lume pentru a face bani din abundență, vei reacționa la multe lucruri altfel. 

Și ca să îți fie mai ușor îți spun eu cum am făcut.

Pune pe telefon sau scrie pe o foaie sau un jurnal,sau pe papirus(că poate ești din altă epocă) niște afirmații pozitive despre bani pe care le citești zi de zi(asta e o comandă, fără glumă chiar vorbesc serios!!).

Mentalitatea nu poate fi ușor schimbată iar dacă ai trecut de vârsta de 7 ani din păcate singurul mod prin care te poti reprograma este repetiția.

Prin acest mod îți dai jos "ochelarii primiți" și poți vedea lumea cum este în realitate.

La școală învățăm că greșelile sunt rele, și suntem pedepsiți pentru ele. Cu toate acestea, dacă te uiți bine, oamenii sunt conceputi să învețe din propriile greșeli.

Învățăm să umblăm căzând. Dacă nu am cădea niciodată, nu am merge niciodată.”

Robert T. Kiyosaki - Tatăl bogat tatăl sarac(Rich Dad Poor Dad)


Data viitoare să nu îți fie frică să greșești ci ca și în copilărie, ia-o ca și-o aventură. Un drum al cunoașterii.

“Dacă o crezi, vei putea s-o realizezi.” Ronnie Lott


Aici am scris un alt articol despre puterea minții https://sarmalutadeidei.com/blog/o-poveste-adevrat-despre-puterea-mintii

Să nu uiți să fii recunoscător zilnic pentru ceea ce ai deja (practicată de shaolini de mii de ani imediat după ce își deschid ochii dimineața). 

Mă gândesc să fac mai multe asemenea articole prin care voi încerca să te ajut să îți faci o imagine mai clară, ca pe urmă să ai viața pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna.

Dacă ai impresia că în ultima vreme ne înconjoară postări fie cu oameni corupți care își bat joc de țară, omoruri,violuri, catastrofe ce ar fi dacă ai da share la postarea asta, că poate va motiva pe cineva să își atingă visele și poate va scoate țara noastră din paragină.

Nu mă supăr dacă lăsați un comentariu. Să nu uitați să îi încurajați și susțineți pe cei care vă inspiră.

Rețeta extraordinară a succesului este mentalitatea. Dar să nu crezi că e destul doar să ai mentalitatea în regulă. Acesta este doar unul dintre seriile de pași pe care va trebui să-i faci pentru ca să-ți îmbunătățești situația.

Pentru o lume mai bună zâmbește mai mult și aplică legea atracției :).

Nu uita că la urma urmei “fiecare campion a fost cândva un concurent care nu s-a lăsat bătut”.Rocky Balboa