Simțurile tale sunt bombardate cu tone de informație zi de zi și cu toate acestea nu înnebunești. 


Îți dai seama ce catastrofal ar fi să fii conștient în permanență de toate sunetele în jurul tău, să-ți simți hainele pe fiecare fir de păr al corpului(mai ales acolo jos).

 Să te uiți la o imagine iar acesta să fie procesată în întregime.Știi cum se spune că o poză face cât o mie de cuvinte, apoi nu vrei să vezi romane când treci pe lângă raionul de dulciuri din magazin.

Sistemul reticular de activare se află la granița dintre creier și coloana vertebrală, voi încercui doar zona pentru că nu-s așa bun la anatomie.

sistemul reticular de activare

sistemul reticular de activare

https://slideplayer.com/slide/15701299/

(pe slide-ul 110 poți să vezi mai detaliat)

Din cauze acestui filtru nu auzi vocea nevestei tale în momentul când te uiți concentrat la televizor și pe urmă te miri că ești scos din transă cu sucitoarea.

Exista un grup de nervi la baza craniului. Bineînțeles cu multiple funcții dar azi vorbim despre proprietatea de a filtra informație: cuvinte, imagini, sunete etc.Este un filtru între ceea ce percepi și mintea ta subconștientă.Conștientul poate procesa 40-50/biți de informații secundă în timp ce subconștientul 400 miliarde, nu mă întrebați de unde au scos cercetătorii aceste numere, io numa bag aici primele rezultate de pe gugăl că-s prea leneș să dau târcoale pe la pagina 2.

Acest sistem reticular de activare, hai să îl prescurtăm SRA ca să nu pierdem toată lumina zilei cu numele ăsta lung, deci.. revenind sra este ceva gen bodyguard, care te scapă de tot ce nu vrei în viața ta și pune în fața ta, ca un ospătar lucruri pe care te concentrezi mult. Deci dacă zici că banii pentru tine nu sunt importanți, sistemul va face în așa fel încât aceștia să fie într-un un punct mort pentru tine. Deci nu vei observa oportunități pt a-ți îmbunătăți situația financiară , pe urmă nu te mira dacă îi și pierzi repede.

SRA nu vrea să ajungi supraîncărcat de tot felul de informații ca și un calculator cu 50 programe deschise, ci vrea să funcționezi în mod economicos. De aceea ne place în zona noastră de confort și dezvoltăm tot felul de obiceiuri pe care le executăm aproape inconștient…adică pe autopilot.


Exemplu de filtru al sistemului reticular.

Cand m-am uitat pe internet să-mi iau o mașină m-am tot uitat la un anumit tip de mașină și mi se părea destul de rar, iar după ce am cumpărat-o, orașul era împânzit de ele. Crezi că oare chiar așa mulți oameni și-au cumpărat aceeași mașină în același timp sau nu am băgat-o eu de seamă până atunci ?

Sistemul meu reticular a fost setat să vadă acest tip de mașină. 


De aceea dacă ești la un chef și cineva îți strigă numele automat te întorci și te uiți.

De ce crezi că unele mame nu pot fi trezite din somn cu alarme de mașină (make a little fire truck cross the screen +sound) sau alte zgomote, dar în momentul în care copilul lor plânge, se trezesc din pat de parcă de parcă a luat foc salteaua. (bed on fire?) 


Când am început cu germana am învățat câteva cuvinte noi, și peste tot unde umblam tot auzeam aceste cuvinte. Eu ca un geniu ce sunt, am dedus că totul e Scheiße.


Gândirea deziderativă( adică prejudecata de confirmare) sunt ajutate de Sra pentru a va căuta informațiile care susțin modul în care vezi tu treburile și dacă găsești contrariul îl vei respinge. De aceea vezi cum de multe ori prin anumite postări sau știri, oamenii se împart în două tabere.


Creierul nostru este ca și un radio care e setat să prindă lucruri pe o anumită frecvență, chiar dacă merg poate sute de canale deodată. Dacă din mediul înconjurător prinde un interes de al tău automat va fi atent și acolo. Sistemul tau reticular e ca și un lift care va duce informațiile din subconștient la conștient.

(raise your hand*) Câți dintre noi am uitat ceva titlu de piesă sau ceva cuvânt*, ca pe urmă să ne amintim răspunsul după câteva zile sub duș, chiar dacă știm 100% că nu ne-am gândit explicit la acest lucru.  

 

Dacă ai predominant gânduri negative nu fi surprins că vei atrage lucruri negative. 

Dacă ești pozitiv atunci nu doar că vei vedea lumea prin ochelarii roz, dar vei observa mai repede și vampirii de energie din jurul tău și te vei strădui să reduci contactul cu aceste persoane.


Aceste noțiuni despre acest filtru m-au ajutat să înțeleg și mai bine legea creației(pt voi legea atracției) și să nu mi se pare deja așa de mistică treabă că noah io am terminat inginerie și nu filozofie.


Cum antrenezi SRA -ul să lucreze pentru tine :


1.Păi ca și la legea creației, vizualizare încărcată cu emoție. Îți recomand videoul meu despre legea creației în descripția acestui video.


2.După zicala, repetiția este mama învățăturii. Dacă ai trecut de vârsta de 7 și creierul tău nu mai este în stadiul Theta atunci repetiția îți este cel mai bun prieten. Ca și hipnoza, repeți lucrurile în mod constant ca să se întipărească bine în cap.Aici recomand o listă de afirmații pozitive pe care o citești zi de zi. 


Ex: Îmi dublez veniturile în fiecare zi. Fac cu ușurință bani. Am încredere în mine. Fetele trag bilete să poată să-mi plătească o înghețată sau căutați pe internet afirmații într-un anumit domeniu unde vreți îmbunătățiri.


3.Fă o listă cu țeluri și obiective pe care le revizuiesti din când în când și te uiți cum ai progresat. E foarte important să îl scrii cu mânuța că e mai puternic așa.

4.Anturajul de asemenea va avea un efect pe SRA -ul tău. Oamenii de calitate te vor ajuta să te sincronizezi la ocaziile ce ți se ivesc sau poate vor veni chiar ei cu propuneri care îți vor îmbunătăți viața. 

5.Adoptă obișnuința de a întreba. Asta am furat-o de la Robert Kyiosaki. Înlocuiește Nu-mi permit cu întrebarea cum aș putea să-mi permit?? 


Prin aceste metode pui subconștientul la lucru astfel încât acesta sa vina cu soluții și răspunsuri.


Final.

După ce am vorbim despre toate aceste lucruri, imediat ți se pare mai puțin magică și mistică legea creației, de ce funcționează planurile și scopurile mai ales acelea scrise. De ce mentalitatea adică sistemul propriu de gândire și valori și stadiul tău emoțional îți pot controla rezultatele obținute în procesul de selecție și filtrare a SRA-ului. 

Citatul acesta de la Henry Ford pușcă bine cu sistemul reticular de activare.

 Indiferent dacă gândești că poți să faci un lucru sau gândești că nu poți să faci un lucru, Ai dreptate.